Čest jeho památce, zemřel jeden ze zakladatelů O.K. Trans Praha Vladimír Starosta st.

Čest jeho památce, zemřel jeden ze zakladatelů O.K. Trans Praha Vladimír Starosta st.

Vedení společnosti s velkým zármutkem oznamuje, že ve středu prvního listopadu 2017 zemřel po dlouhé nemoci ve věku 76 let jeden ze zakladatelů O.K. Trans Praha Vladimír Starosta starší.

Vladimír Starosta zasvětil celý svůj život dopravě a nákladním automobilům. Do podnikání se vrhl již v roce 1968 po „pražském jaru“. Po sovětské okupaci a nástupu normalizace se s ním musel do dalšího politického převratu skončit.

Krátce po skončení socialismu v tehdejším Československu založil s pány Danielem Musilem, Josefem Zderadičkou a Václavem Zderadičkou společnost O.K. Trans Praha.

„To začaly ohromné starosti. Práce, práce, práce, zvlášť, když jsme to chtěli dělat poctivě a tak, abychom obstáli,“ vzpomínal Vladimír Starosta st. při 25. výročí založení O.K. Transu v červnu 2015 a vybavoval si: „Manželka objednávala první liazky už v prosinci 1989 na mé jméno. Pak jsme se dali dohromady a začínali s pěti auty. Měl jsem v sobě tu podnikavost. Velmi mě to bavilo, byla to úžasná doba. Já jsem měl dopravu už v roce 1968.“

To zásadní se událo po roce 1989: „Toto bylo otevřenější, větší než na konci šedesátých let.

Pohřeb Vladimíra Starosty staršího se uskuteční ve čtvrtek 9. listopadu ve 12.15 hodin v obřadní síni krematoria v Praze-Motole.