Společnost O.K. Trans Praha se stává přepravním partnerem řetězce Ahold Delhaize

Společnost O.K. Trans Praha se stává přepravním partnerem řetězce Ahold Delhaize

Česká přepravní a logistická společnost O.K. Trans Praha se stává od prvního listopadu 2016 přepravním partnerem skupiny Ahold Delhaize, který v Česku provozuje obchody Albert. Smlouva na dovoz potravin ze Španělska do Česka je pro zimní období s trváním do 30. dubna 2017 a bude obsahovat zhruba 200 přeprav.

Vedení společnosti O.K. Trans Praha se sídlem v Chýni uzavřelo smlouvu v objemu milionů korun přímo s centrálou Ahold Delhaize z nizozemského Zaandamu. „Po dlouhé době jde o prolomení bariér, protože je to práce přímo pro významného zákazníka a nejde o spediční činnost,“ říká manažer obchodu a marketingu O.K. Trans Praha Václav Svoboda a doplňuje: „Pro nás je takový kontrakt úspěchem, ale také závazkem, protože jsme první a jedinou českou firmou, která pro Ahold Delhaize jezdí. Proto k celému projektu přistupujeme s veškerou odpovědností. Je to také samozřejmě výzva, abychom ukázali, že O.K. Trans je tím správným partnerem pro takový objem přeprav.“

Svoboda připouští, že ze strany Ahold Delhaize může jít o test schopností a fungování O.K. Trans, protože ještě před koncem zimního kontraktu bude Ahold Delhaize vypisovat výběrové řízení na letní přepravy. „Pokud v zimě uspějeme, existuje naděje, že by s Ahold Delhaize mohlo jít o dlouhodobější spolupráci,“ dodává Svoboda.



„Do spolupráce s O.K. Trans jsme pustili proto, že věříme, že O.K. Trans je dobrým partnerem v distribuci čerstvých potravin na evropské úrovni. Má dlouhodobé obchodní vazby se společností Bakker Divišov. Myslíme, že Ahold Delhaize a O.K. Trans mohou společně rozšiřovat spolupráci ve středně dlouhém i dlouhodobém výhledu,“ říká Roy Heijs, manažer nákupu skupiny Ahold Delhaize.

Poznámka: Bakker je mezinárodní společnost obchodující s ovocem a zeleninou, které zpracovává, balí a poskytuje pro ně logistické služby. Společnost Bakker je v oblasti ovoce a zeleniny pro Ahold Delhaize výhradním dodavatelem.